Obsługiwane przez usługę Blogger.

My Instagram

Gotowanie na przyjęcie

Pamiętajmy, że jeśli zapraszamy gości na obiad, których chcemy dopiero dobrze poznać, a oni nas i to jak z najlepszej strony przygotujmy kulinarną alternatywę. Mój plan to zróżnicowane potrawy, tak aby każdy znalazł coś dla siebie. Tutaj propozycja sosu z piersi kurczaka i papryki oraz ryba w przyprawach. Zgodnie z zasadą nikt nie może od nas wyjść głodny. Nie jest to trudne, można przygotować w tym samym czasie, a unikniemy niezręcznej sytuacji. Nie róbmy potraw typu jajka lub śledzik w pięciu postaciach czy wymyślne sałatki, wszystkie z majonezem. Wystarczy pomidor, mozzarella, szczypiorek i oliwa, a prosta i smaczna sałatka będzie cieszyć się dużym powodzeniem. Dlaczego tak robię ? Bo nasz gość może nie je mięsa lub ryby, problem rozwiązany. Na pewno nas doceni, a my zaoszczędzimy sobie dodatkowych stresów. Warto pamiętać o tych najmłodszych, zawsze szykuje coś specjalnego i stolik dla maluchów. Są zachwycone!


Brak komentarzy