Tort z brzoskwinią i ananasem
Tort ten możemy przygotować o każdej porze roku, ponieważ potrzebne składniki to brzoskwinia i ananas w puszce. Świetne rozwiązanie awaryjne. Każdy z nas pewnie miał taką sytuację. Wracamy z zakupów z przekonaniem, że wszystkie składniki kupiliśmy. Natomiast w trakcie pieczenia okazuje się inaczej, dlatego zawsze mam na wszelki wypadek ananas i brzoskwinie w puszce. Jest to również świetny słodki dodatek do drugiego dania zamiast sałatki. Biszkopt pieczemy jak zwykle, również w moich przepisach. Kroimy na 3 kawałki wzdłuż. Jeden z nich dekorujemy pokrojonym w kostkę ananasem i kremem do tortów o smaku śmietankowym lub waliliowym. Kolejny poziom to brzoskiwinie i krem oraz ostatni na wierzch. Każdy z rantów dobrze jest skropić sokiem z brzoskwiń. Ostatni rant ozdabiamy wg uznania, również owocami i bitą śmietaną. Tort jest pyszny, soczysty, słodki, ale delikatny. Polecam!
Post a Comment