Kiełbasa z grilla, fasolka szparagowa i ziemniaki
Znowu dziś grillujemy kiełbaskę, zatem warto jeśli nie mamy ochoty i pomysłu na kolejną sałatkę ugotować fasolkę szparagową. W tym roku mam jej w ogrodzie bardzo dużo i nie narzekam. Świeżą ugotowaną fasolkę podajemy z bułką tartą podsmażoną na maśle klarowanym, wiadomo klasyka. Dla tych bardziej fit, może być bez. Pamiętajmy, że fasolka bogata jest w błonnik i w 100g wyliczymy tylko ok.30 kcal. Śmiało możemy ją zestawić do kiełbaski i gniecionych z jogurtem naturalnym ziemniaków. Kiełbasę wybieramy dobrej jakości i z dużą zawartością mięsa. Kiełbaski również mogą być w diecie fit, grillujemy bez tłuszczu. Pamiętajmy, że po ostrym treningu musimy dostarczyć organizmowi to co potrzebuje i dać czas na regenerację. Jeśli chcemy zbudować mięśnie to solidny obiad to podstawa. Mit o ziemniakach też już dawno obalony przez wielu ekspertów. Ziemniaki nie tuczą, tylko dodatki w postaci tłuszczu lub sosu do ziemniaków. Pamiętajmy o proporcjach, dużo warzyw, mniej mięsa. Zatem jedzmy ze smakiem !
Post a Comment