Obsługiwane przez usługę Blogger.

My Instagram

Racuchy z jabłkami i borówkami

Racuchy z jabłkami to świetna propozycja na słodki obiad lub kolację. Kiedy dostałam całą reklamówkę starej odmiany jabłuszek, troszkę poobijanych to ucieszyłam się jak dziecko. Od razu wpadłam na pomysł, że oprócz koktajli będą świetne na racuchy. Chrupiące, bez oprysków i porostu smaczne jabłka. Do racuchów potrzebujemy 1 szklankę ciepłego mleka, 1 szklankę mąki pszennej, ja dodałam również 3 łyżki mąki owsianej, 1 jajko, 1 łyżka cukru,1 łyżeczka sody i proszku do pieczenia, 2-4 jabłka pokrojone w ćwiartki i jeszcze na pół. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem kokosowym niedużej wielkości placki. W jednym placku powinno być średnio po trzy kawałki jabłka. Placki smażymy z dwóch stron, w trakcie pięknie nam rosną, a w domu unosi się cudowny zapach. Gotowe posypujemy delikatnie cukrem pudrem i dodajemy świeże borówki. Kto ma ochotę na jeszcze jednego placka ?! Tak myślałam, smażę następne! 









Brak komentarzy