Klasyka na obiad
Jak już nagotuje różnych fit nowości na obiad to z chęcią powracam do klasycznego, domowego obiadu. Kotlet schabowy z ziemniakami i surówką. Nie mówcie, że tak nie macie ?! Pewnie, nawet trzeba od czasu do czasu celebrować klasyczne, domowe dania. Kotlet smażymy na oleju kokosowym, ziemniaki gotujemy, ubiłam bez żadnej śmietany, mleka czy masła. Jako surówka moja ulubiona rzodkiewka lodowa, bo właśnie mamy na nią sezon w pełni. Rzodkiewkę ścieramy na tarce i mieszamy z dwiema łyżkami jogurtu naturalnego i solą. Żeby było troszkę zdrowiej, można podawać danie z kilkoma liśćmi świeżej sałaty. Pamiętajmy, jeśli zachowamy odpowiednie proporcje to nasz obiad nie będzie taki staraszny. Kotlet niewielki, warzyw jak najwięcej.
Prosto, klasycznie i smacznie.
Post a Comment