Zielone roladki z tortilli
Jest wieczór, sobota, mamy ochotę na lekką przekąskę. To czas kiedy możemy uruchomić naszą wyobraźnię. Proponuję roladki z tortilli są łatwe do wykonania, a ich wygląd bardzo zachęca do smakowania i biesiadowania przy stole. Śmiało możemy poczęstować gości lub przygotować na przyjęcie. Pełnoziarnistą tortillę smarujemy serkiem śmietankowym, kładziemy plasterki żółtego sera na całej powierzchni. Można również plasterki wędliny. Następnie liście sałaty lodowej. Na połowę placka tortilli układamy pokrojone warzywa, tutaj świeży ogórek w paski. Można paprykę, świeże zioła lub rozdrobnione ugotowane mięso lub wędzoną rybę. Natomiast ja przygotowałam świeże, lekkie, proste, o delikatnym smaku roladki. Ściśle zwijamy od strony z warzywami do końca placka. Folią spożywczą obwijamy i wkładamy na 2 h do lodówki. Jednak ja nie miałam tak dużo czasu, więc włożyłam tak przygotowaną tortillę na 10-15 min. do zamrażalnika i następnie pokroiłam w plastry szerokości ok 3 cm. Można podawać same lub z sosem pesto zielonym.
Post a Comment