Zupa mleczna
Ciepłe mleczko w chłodne wieczory, no ba! Proponuję szybką i łatwą zupę mleczną, ale nie z płatkami z ogromną ilością cukru i nie wiadomo z czym jeszcze. Kombinujmy, komponujmy same, szybko i zdrowo. Przynajmniej wiem, co jem. Namawiam do tworzenia swojego musli : dowolne suszone owoce, ja lubię daktyle, żurawinę i suszony banan, a następnie otręby lub płatki pszenne czy żytnie. Do tego można dodać kilka pestek dyni lub słoneczniku, albo jagody goji. Jeśli chcemy słodki smak to do podgrzanego mleka możemy dodać łyżeczkę miodu. Miło, przyjemnie i smacznie. No może nie wyglądają tak atrakcyjnie jak płatki ze sklepu w kształcie serduszek, poduszeczek czy muszelek, ale nie oto chodzi. Smak dla mnie nieporównywalnie lepszy, zróżnicowany i każdego dnia mogę komponować coś innego. Do dzieła!
Post a Comment