Obsługiwane przez usługę Blogger.

My Instagram

Mięso mielone z indyka z makaronem od serca

Dziś chciałam zaproponować solidny obiad tak od serca. W związku ze zbliżającym się Walentynkami. Możemy wcześniej poczuć tą miłosną atmosferę, która oczywiście powinna być każdego dnia. Czasem ciężko, bo codzienna rutyna ogranicza nam mocno czas na romantyczne uniesienia. W każdym razie możemy coś przygotować pysznego i najeść się solidnie we dwoje. Proponuję dowolny, dobrej jakości, makaron, ulubiony, brązowy, rurki czy świderki. Gotujemy al dente. W tym samym czasie, na małym ogniu na niewielkiej ilości oleju podsmażamy mięso mielone z indyka. Do podsmażonego mięsa dodajemy drobno pokrojoną czerwoną cebulę, przyprawy, suszoną pietruszkę, oregano, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz, sól. Następnie dodajemy 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego. Układamy na talerzu makaron, na środek mięso, możemy utrzeć na wierzch ser żółty lub parmezan, po bokach układamy kiełki brokuła. Z papryki świeżej kroimy dwa paski wzdłuż, tworząc serduszko do ozdoby oraz dookoła ugotowane jajko. Danie obiadowe można zrobić z ostrymi przyprawami. Życzę przyjemnych doznań smakowych i nie tylko, smacznego ! 



Brak komentarzy