Wątróbka, kasza jaglana i zielona sałatka
Mama dla Was fajną propozycję na fit obiad. Smażona wątróbka z indyka lub kurczaka, kulki z kaszy kuskus oraz sałatka z zielonych warzyw. Myjemy świeże kawałki wątróbki, kroimy na mniejsze, smażymy na oleju rzepakowym, dodajemy cebulę, pieprz i sól na końcu. Wtedy wątróbka będzie miękka. Nie zawsze wątróbkę obtaczam w mące, czasami wcale albo pruszę nią delikatnie mięso na patelni w niewielkiej ilości. Smażę przez około 10 minut, mieszając od czasu do czasu. W tym czasie gotuję kaszę i przygotowuję zieloną sałatkę. Należy obrać i pokroić świeży ogórek, następnie kroimy na kawałki zieloną paprykę, sałatę rzymską, ser mozzarella, dodajemy rukolę, oliwę z oliwek oraz przyprawy. Delikatnie łączymy wszystkie składniki i odstawiamy do lodówki, do czasu aż będzie gotowe mięso i kasza. Przypominam o proporcjach. Najwięcej jemy warzyw, potem kasza i mięso, nie popijamy w trakcie jedzenia. Wszystkiego smacznego!
Post a Comment