Makaron z mięsem mielonym i pomidorami
Zamiast klasycznego spaghetti często na szybko przygotowuje taki prosty zestaw obiadowy. Makaron brązowy rurki oraz sos z mięsa mielonego z indyka i pomidorami z puszki. Mniej kaloryczne danie, ponieważ wybieram zdrowy makaron, a sos przygotowuje z naturalnych składników. Oczywiście w sklepach również dostępny jest pełnoziarnisty, razowy czy orkiszowy makaron spaghetti i taki możemy również zastosować. Chciałam podkreślić, że mięso wybieram chude, najlepiej z indyka lub szynki. Należy je poddusić w garnku z niewielką ilością wody. Mięso i tak ma w sobie tłuszcz, więc jeśli będziemy często mieszać nie musimy używać dodatkowego tłuszczu. Następnie dodajemy całą puszkę pomidorów oraz przyprawy: pieprz, sól, majeranek, bazylia, słodka papryka, suszona lub świeża pietruszka i koperek. Sos jest smaczny, naturalny, bez koncentratów. Możemy podawać ze świeżym koperkiem i ogórkiem kiszonym. Jest smacznie i bez zbędnych kalorii oraz dostarczamy do organizmu mnóstwo białka i wartości odżywczych.
Post a Comment