Obsługiwane przez usługę Blogger.

My Instagram

Zielona totalnie

Zielony kolor w mojej kuchni dominuje. Nie dlatego, że zielona jestem w kwestii gotowania, tylko ze względu na sposób odżywiania. Postanowiłam znów zainspirować się tym kolorem i zrobić totalnie zieloną sałatkę. Smaczną i banalnie prostą. Wystarczy połączyć trzy składniki, ugotowany makaron ze szpinakiem, groszek, świeże pokrojone awokado i pietruszkę. Studzimy ugotowane składniki i skrapiamy oliwą z oliwek, octem jabłkowym, cytryną oraz pieprz i sól. Sałatka jest bardzo delikatna. Świetny dodatek do grillowanego łososia, indyka lub z ciemnym pieczywem. Ostatnio dużo eksperymentowałam ze słodko - ostrym smakiem, dlatego przyszedł czas na totalnie delikatną i zieloną sałatkę. I to jest właśnie to czego szukałam. Spróbujcie, totalnie łatwa w przygotowaniu.






Brak komentarzy