Koreczki z kotletem mielonym
Na imprezie szkoda nam czasu na jedzenie, bo zabawa trwa! Sprawdzają się niezobowiązujące przekąski, klasyka to kanapki i koreczki. Tak, to idealne rozwiązanie. Polecam kanapki, ale w formie koreczków. Potrzebne jest pieczywo np.bagietka, a najlepiej ciemne, świeży mały ogórek, pomidory cherry, sałata, wykałaczki. Następnie przygotowujemy składniki na kotlety. Potrzebne jest mięso mielone z indyka, duża ilość świeżego kopru, bułka tarta do panierki, pół bułki pszennej, nasączona w ciepłym mleku oraz przyprawy: pieprz, sól, majeranek. Mieszamy składniki, formujemy bardzo małe kotlety i smażymy na rozgrzanej patelni z olejem kokosowym. Nadmiar tłuszczu z usmażonych kotletów odsączamy ręcznikiem papierowym. Kolejno układamy i nabijamy na wykałaczkę nasze składniki: pieczywo, kotlet, ogórek, pomidor. Ponieważ głównym składnikiem są kotlety, zatem wystarczy niewiele zjeść, aby poczuć się najedzonym. Jednocześnie tak szybko się nie przejemy i dalej możemy świetnie się bawić.
Post a Comment