Obsługiwane przez usługę Blogger.

My Instagram

Biszkopt z bananem i kiwi

Domowe ciasto smakuje najlepiej. Biszkopt zawsze dobrze komponuje się praktycznie ze wszystkimi owocami. Niektóre dodajemy do ciasta, a inne na wierzch z galaretką. Znów prosto i smacznie. Ubijamy 6 białek ze szklanką cukru, potem dodajemy żółtka, łyżeczka proszku do pieczenia, szklanka mąki i dalej miksujemy na najwyższych obrotach. Przygotowujemy formę do pieczenia, przekładamy ciasto i pieczemy w piekarniku przez 40-45 minut w 180 st.C. Ciasto zostawiamy do ostygnięcia i przygotowujemy galaretkę cytrynową. Wystarczy jedno opakowanie, które rozpuszczamy w pół litra gorącej wody. Studzimy  i czekamy, aż stężeje na tyle, aby przełożyć na ciasto. Najpierw kroimy na grube plastry owoce, banan i kiwi. Przekładamy galaretkę na wierzch ciasta i odstawiamy jeszcze na godzinę do lodówki lub na noc. Na pewno w domu znajdzie się niejeden chętny na proste, ale smaczne ciasto do kawy czy herbaty.



Brak komentarzy