Obsługiwane przez usługę Blogger.

My Instagram

Grillowana kiełbasa z sosem żurawinowo - jabłkowym, ziemniakami i rzodkiewką

Dziś kolejny eksperyment smakowy, czyli zupełnie niestandardowo zestawiony przeze mnie obiad. Ciekawe smaki, które może ze sobą nie współgrają, ale będziemy przyjemnie zaskoczeni, ciekawym połączeniem niemal wszystkich smaków: słodki, kwaśny słony, ostry i delikatny. Moje kubki smakowe oszalały. Ciekawe jak Wasze? Zaczynamy! Na początek obieramy ziemniaki i gotujemy. Następnie grillujemy białą kiełbasę. Wybieramy tą wysokiej jakości i z dobrym składem. W tym czasie szybciutko przygotowujemy banalny sos słodko - kwaśny. Blendujemy suszona żurawinę z niewielką ilością wody oraz obranym i pokrojonym w talarki jabłkiem. Powstaje gęsty i przepyszny sos. Dziecinnie proste, prawda?! A jak smakuje ...Następnie obieramy rzodkiewkę lodową i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Dodajemy 2 łyżki jogurtu naturalnego, sól i mieszamy. Wszystko ładnie układamy na talerzu. Ziemniaki możemy ugnieść z jogurtem naturalnym i podać w formie kulek. Tak właśnie powstaje szybkie, proste, wykwintne danie o niesamowitym połączeniu różnych smaków. Możemy podać z czerwonym winem. Jest przyjemnie i smacznie! Polecam!










Brak komentarzy